Brouw jij Stijlvol bier met een Twist?


Ter ere van het nieuwe Stijl Bierlab organiseert Brouwerij Stijl een hobbybrouwwedstrijd. Brouw jij het mooiste Stijlvolle bier met een Twist?
Deelname is volledig gratis.

Ook wij zijn begonnen als hobbybrouwers. In die tijd is onze passie ontstaan voor brouwen met een twist. Dit kunnen toevoegingen zijn, maar ook een verrassende draai aan een bierstijl. Als winnaar van ronde 1 kun je gebruik maken van de kennis en ervaring van onze brouwer om je recept te perfectioneren en krijg je professionele feedback op je bier. Ben je de uiteindelijke winnaar dan kom je het recept commercieel brouwen in ons Bierlab en wordt dit gereleased tijdens het Flevo Bier Festival.


Ronde 1: Dien je recept in (GESLOTEN)

Tot 15 mei 2019 kon je jouw idee voor een Stijlvol bier met een Twist indienen. Wat wil je brouwen? Wat is je inspiratie? Wat is het recept?
Anneke en Raymond, eigenaren van Brouwerij Stijl, kozen hieruit de winnaars. Dit op basis van creativiteit, originaliteit, gebalanceerd recept en het thema Stijlvol bier met een Twist.


Op 25 mei 2019, tijdens de Opening van het Stijl Bierlab, werden de winnaars van Ronde 1 bekendgemaakt. Deze personen kunnen, na deze dag, met onze brouwer, Raymond, gaan sparren over het recept. En natuurlijk het bier gaan hobbybrouwen.

De winnaars zijn:

Ger Debije - De Koperen Ploert, zacht rogge bier
Mike Zoeteweij - Evil the Clown Tripel
Jeroen Strijker - Vanille Blond Oatmeal Stout
Wolter Jonkman/ Ruud Gons - Pina Colada Milkshake New England IPA (zonder dryhop)
Guido Magneschi - Hemp Stout
Sjerk van den Bos - Bostuin Blond
Chris en Patricia Talbot-Kootstra - Double Oatmeal Stout
Thom Kemperman - Thai Blond

Op het Almere Haven Festival wordt de winnaar bekendgemaakt die zijn of haar bier gaat brouwen in het Stijl Bierlab. Release op het Flevo Bier Festival.


Ronde 2: Brouwen van je bier

Tot 1 augustus heb je om 3 flesjes bier aan te leveren, gebrouwen volgens het ingediende recept. Dit bier zal gekeurd worden door een jury. De jury bestaat uit in ieder geval: Raymond, onze brouwer en gecertificeerd bierkeurmeester; een bestuurslid van PINT Flevoland en een vertegenwoordiger van de lokale horeca. Er zal een officieel keurformulier worden ingevuld als feedback.

Op 8 september 2019, tijdens het Almere Haven Festival, zal de prijsuitreiking plaatsvinden. 

Prijs: Bier brouwen in het Stijl Bierlab 

Het winnende bier wordt, samen met brouwer Raymond, gebrouwen in het Stijl Bierlab. Dit zal laat in september 2019 plaatsvinden. Er kunnen twee personen bij aanwezig zijn. Tijdens het Flevo Bier Festival, op 10 november 2019, zal de officiële release plaatsvinden. Het bier zal hier commercieel verkrijgbaar zijn. De winnaar ontvangt zelf één doos van het bier en natuurlijk de eeuwige roem!

Voorwaarden aan Stijlvol bier met een Twist

Wij zijn op zoek naar een bier dat in basis een bierstijl vertegenwoordigd. Daarnaast bevat het bier een bijzondere twist. Wij zoeken hierin creativiteit, out of the box denken, maar altijd met een mooi gebalanceerd bier als doel. 

De volgende voorwaarden zijn de kaders:

 • Alcoholpercentage tussen 0 en 8%
 • Eventuele toevoegingen dienen natuurlijk en voedselveilig te zijn 
 • Geen aroma's en kleurstoffen (zelfgemaakte tincturen van natuurlijke ingrediënten wel toegestaan)
 • Geen extreem hoppige bieren, geen dryhop

Voorwaarden deelname

De volgende eisen stellen wij aan uw deelname:

 • 1 inschrijving per persoon
 • U bent geen commerciële (huur)brouwer
 • U brouwt het deelnemende bier in een hobbybrouwfaciliteit (Geen Accijns Goederen Plaats)
 • U mag brouwen als team, maar bij de brouwdag kunnen maximaal 2 personen aanwezig zijn
 • U bent bereid uw recept met onze brouwer te delen (Wij houden dit verder geheim en het blijft uw recept)
 • Inschrijving en complete informatie ingediend voor 15 mei 2019
 • Bent u door ronde 1, dan ontvangen wij voor 1 augustus 2019 3 flesjes van het bier. Dit kan per post naar: Brouwerij Stijl, Fellinilaan 151, 1325TW, Almere. Persoonlijk afgeven is mogelijk in overleg. E-mail hiervoor naar info@brouwerijstijl.nl
 • U bent akkoord met het delen van uw naam, een beschrijving van het bier en foto's en video gemaakt tijdens de wedstrijd in de (Sociale) Media
 • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd