CIRCULAIR BIER

Zowel de ALLY Pale Ale als Flevo Pils zijn circulaire bieren. Ook een aantal bieren uit het Stijl Bierlab zijn circulair. In 2021 zullen wij nog een aantal circulaire bieren op de markt brengen.

Flevo Pils

Dit bier is een ode aan de moderne pioniers in Flevoland. Gebrouwen van biologisch geteelde Flevolandse granen (Flevomout) én restbrood van lokale bakkerijen. Daarnaast met hop uit eigen Stijl Hoptuin. Een pils met 4.9% alcohol. Kruidig en vol van smaak.

Ally Pale Ale

Ally is een populaire naam voor de stad Almere. De ALLY Pale Ale is onze definitie van Almere. 

"Stad van de moderne pioniers. Wij maken een groene stad. Wij maken geschiedenis." 

We brouwen het bier met restbrood van Almeerse bakkerijen. Brood dat anders weggegooid zou worden. Het vervangt op dit moment tussen de 20% en 25% van de mouten. 
Dit zou echter alleen Upcyclen betekenen, het opwaarderen door het hergebruik van een restproduct. Maar wij gaan verder. De restgranen van ons Stijl Bierlab, dit heet bierbostel, wordt door de lokale bakker opgehaald en weer gebruikt om heerlijke desem broden en koeken van te maken. Dit is te bestellen in de Webshop van Bakker Borsch.

De Ally Pale Ale is geadopteerd door Ally de Aap, mascotte van Almere City FC. Hiermee ook het huisspeciaalbier in het Yanmar Stadion. Als je oplet kun je Ally de Aap spotten op het etiket. 

Natuurlijk zijn deze bieren verkrijgbaar in onze Webshop, in diverse speciaalbierzaken door heel Nederland en bij lokale (horeca)ondernemers in Almere.