VRIJDAGMIDDAG ONDERNEMERSBORREL

WEEK VAN DE CIRCULAIRE ECONOMIE - 5 FEBRUARI 16:00-17:00 UUR

EEN INITIATIEF VAN BROEDPLAATS DE STEIGER

 

BORREL

Op vrijdag 5 februari om 16:00 uur worden ondernemers op en rond de Steiger opgeroepen zich aan te sluiten bij een online ondernemersborrel die in het teken staan van de circulaire economie. Meld je hieronder aan. In een leuk, laagdrempelig en gevarieerd programma maken we kennis met elkaar, zijn er ontwikkelingen en kansen rondom de Floriade en wordt er vooral ook ondertussen geproefd van lokale en duurzame happen en dranken, ondersteund met de verhalen van de makers van deze proeverij. Wij hebben de  ALLY Circulaire Borrelbox  speciaal voor deze bijeenkomst, maar ook voor andere geïnteresseerden samengesteld. Bestel hem nu! De box is gunstig geprijsd maar “bring your own” is uiteraard ook mogelijk!

 

BROEDPLAATS DE STEIGER

Op en rondom de Steiger specifiek maar ook Almere breed wordt veel ontwikkeld, gemaakt, initiatief genomen en ondernomen in de verschillende ateliers, broedplaatsen, bedrijven en bedrijfsverzamelgebouwen. Aangemoedigd en ondersteund vanuit verschillende programma’s in de stad wordt de aandacht gevestigd op de circulaire economie, biobased, afval als grondstof, het tegengaan van voedselverspilling en lokaal en duurzaam produceren.  

Uit en door deze initiatieven is een collectief ontstaan, in samenwerking met de gemeente Almere, met als doel om de krachten te bundelen in gezamenlijke doelstellingen. Het collectief heet ‘Broedplaats de Steiger’ waar de volgende locaties bij aangesloten zijn: Steiger 24, De Vier Elementen, De Blauwe Reiger, Ateliers de Steiger, Ateliers de Paal en het Upcycle Centrum. 

 

PROGRAMMA

1. Welkom en introductie van het Broedplaats de Steiger collectief en initiatief

2. Pitches van de ‘leveranciers’ van het lekkers in de box

3. Almere2.0, Circulaire ambities De Steiger - programmamanager Citylab, Mayte de Vries

4. Updates rondom de Floriade

5. Borrel-talk en verdere onderlinge kennismaking gefaciliteerd door Route Circulair


Meld je aan voor de Steiger Borrel

WEEK VAN DE CIRCULAIRE ECONOMIE

Van 1 tot en met 6 februari 2021 viert Nederland de Week van de Circulaire Economie. Het doel? Laten zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt. Je leert ervan, doet inspiratie op en kunt het vervolgens ‘invlechten’ in je eigen bedrijfsvoering. 

Door het hele land krijgen goede voorbeelden een podium, ontmoeten voorlopers elkaar en krijgen starters concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan. Samen maken deelnemers hun verhaal rond. Almere draagt ook bij aan een mooi gevarieerd programma. 

ALMERE - DE STEIGER - DE FLORIADE

Met het programma Almere 2.0 wordt er geïnvesteerd in de kwaliteiten van Almere. Als stad met een omvangrijke verstedelijkingsopgave ziet Almere het als een brede opgave om het concept van de Groene en Gezonde Stad te verdiepen en verbreden. Met het organiseren van de internationale tuinbouwtentoonstelling Floriade, betreedt Almere het internationale podium. Een enorme kans voor bedrijven en ondernemers. Naast allerlei initiatieven van de Floriade en Almere op het gebied van circulaire economie, draagt ook De Steiger bij aan innovatieve concepten om een toekomstbestendige stad te creëren waar leefbaarheid centraal staat.