CIRCULAIRE BROUWERIJ
Brouwerij Stijl zet stappen om zoveel mogelijk circulair te zijn. Het hergebruiken van reststromen van andere lokale ondernemers speelt hierin een grote rol. We proberen zo efficiƫnt mogelijk om te gaan met onze grondstoffen en materialen. Hierdoor verkleinen we onze impact op de planeet en door de samenwerking met andere lokale ondernemers kunnen we elkaar versterken op een duurzame manier.
Wij zijn niet 100% groen/circulair en biologisch, maar door iedere keer een haalbare stap te zetten komen we steeds dichterbij. Dit past bij ons en onze filosofie. Niet direct de grootste of de beste, maar kleine, realistische en duurzame stappen in de juiste richting.
Hoe is Brouwerij Stijl circulair?
- Bier van restbrood lokale bakkerijen (Ally Pale Ale en Flevo Pils, verkrijgbaar in de Webshop)
- Brood van restgranen uit ons Stijl Bierlab (Verkrijgbaar bij Bakker Borsch)
- Flevo Mout, biologisch geteeld door onze Flevolandse boeren als basis voor een aantal bieren
- Brouwen van bier met andere lokale reststromen, zoals bieten en wortelen van lokale boeren.
- Bierzeep van ons restbier (Verkrijgbaar in de Webshop Helaas uitverkocht)
- Lampen van onze wegwerpfusten
- Bar van pallets
- Hergebruik koelwater als schoonmaakwater
- Brouwen met lokale toevoegingen, zoals wildpluk kruiden en fruit
- Voortrekker in collectief voor ontstaan Flevo Mout
- Creatie Stijl Hoptuin