STIJL HOPTUIN

In september 2019 ontvingen wij een kickstart bijdrage van de Floriade Parade om deze droom te verwezenlijken. Een eigen hoptuin in Almere. Wij hopen in het voorjaar van 2020 de eerste hopplanten in de grond te zetten.
Wij verwachten in augustus/september 2020 de eerste oogst van onze eigen hoppen. De planten zullen zeker 3 jaar nodig hebben om echt volwassen te worden.

Wij gebruiken de hopbellen van de vrouwelijke hopplant. Dit zijn groene bloemen die aan het einde van de zomer tevoorschijn komen. Hop is een klimplant. Ieder voorjaar schiet deze uit de grond op. Met voldoende zonlicht, water en voedingsstoffen kan deze hoogtes van 8 tot 10 meter bereiken in slechts een paar maanden tijd. Na de oogst sterft de plant af, behalve de wortels onder de grond.

Hop geeft bitterheid en aroma aan onze bieren. Afhankelijk van de soort kunnen er zelfs geuren en smaken van tropisch fruit mee gecreĆ«erd worden. Ook is hop goed voor de houdbaarheid van het bier. 

In onze hoptuin zullen wij meerdere soorten hop planten, zodat we diverse bieren kunnen maken, met verschillende smaak- en geurprofielen. Ook is dit een experiment om te zien welke soorten het goed doen in de Almeerse grond.